En enkel tacksamhetsövning för ökat välbefinnande

Att känna tacksamhet är ett kraftfullt verktyg för att förbättra ditt välbefinnande och din livskvalitet.

Genom att vara medveten om och uppskatta de positiva i ditt liv kan du skapa en djupare känsla av glädje, tillfredsställelse och harmoni.

En enkel men effektiv tacksamhetsövning kan hjälpa oss att känna tacksamhetens kraft och dra nytta av dess fördelar. 

 

Därför delar jag en tacksamhetsövning med dig. Denna övning kan du införa i din dagliga rutin för att öppna upp för en vardag full av tacksamhet.

Tacksamhetsövning_Balanceliving

Tacksamhetsövning:

1. Stoppa upp och reflektera:

Ta dig tid varje dag, helst på morgonen eller kvällen, för att medvetet stanna upp och reflektera över dina upplevelser och det som finns runt dig. Det kan vara i form av en kort stund av stillhet, en promenad i naturen eller en lugn stund innan du somnar. Skapa en lugn och avkopplande miljö där du kan vara fullt närvarande och öppen för att känna tacksamhet.

2. Identifiera tre saker att vara tacksam för:

När du har skapat det utrymmet för reflektion kan du fokusera på tre saker eller händelser som du känner tacksamhet inför. Det kan vara allt från små vardagsögonblick till stora prestationer eller relationer i ditt liv. Var specifik och försök att verkligen känna tacksamheten i ditt hjärta när du tänker på dessa saker.

3. Skriv ner det du är tacksam över:

Ta fram en tacksamhetsbok och skriv ner dina tacksamhetsanteckningar. Skriv ner de tre sakerna du reflekterade över och beskriv varför du är tacksam för dem. Att skriva ner dina tacksamhetsanteckningar hjälper till att förankra dem i ditt medvetande och skapar en påminnelse om det positiva i ditt liv. 

4. Fortsätt att utforska och utöva tacksamhet:

Upprepa denna tacksamhetsövning dagligen och försök att hitta nya saker att vara tacksam för varje gång. Ju mer du praktiserar tacksamhet desto mer kommer du att märka förändringar i din sinnesstämning och ditt välbefinnande. Det kan vara till hjälp att sätta upp påminnelser eller bestämma en regelbunden tid för tacksamhetsövningen, för att göra den till en stark vana. 

Varför ska man vara tacksam för det man har?

Genom att regelbundet göra denna enkla tacksamhetsövning kan du gradvis stärka din förmåga att vara tacksam och uppleva tacksamhetens positiva effekter i ditt liv. Forskning har visat att människor som praktiserar tacksamhet regelbundet upplever minskad stress, ökad lycka, bättre sömn och starkare relationer. 

Så ge dig själv möjligheten att utforska tacksamhetens kraft genom denna enkla övning. Låt tacksamheten fylla ditt hjärta och positivt hjälpa dig på din resa mot ett ökat välbefinnande. 

Ladda ner min kostnadsfria tacksamhetsbok för att komma igång och stärka ditt välbefinnande med tacksamhetsövningar. Klicka på knappen och fyll i ditt namn och din mailadress för att ladda ner den nu och börja din resa mot ökat välbefinnande och tacksamhet! 

Läs vidare:

Tacksamhetsövning

En enkel tacksamhetsövning för ökat välbefinnande Att känna tacksamhet är ett kraftfullt verktyg för att förbättra ditt välbefinnande och din...

Tacksamhetsbok​

Upplev mindre stress och bättre välmående med en tacksamhetsbok​ Att leva i en stressig värld kan ta hårt på vår hälsa och välmående. Upplever du...

Tips för återhämtning

11 tips för återhämtning Återhämtning är livsviktigt och helt avgörande för vårt mående. Du behöver återhämta dig innan bristen av återhämtning...

Hur kan du bli bättre på att prioritera dig själv?

3 råd för hur du kan börja prioritera dig själv mer Hur ofta den senaste veckan har du prioriterat dig själv och ditt välmående? Om du inte vet eller...