Välkommen

Det är jag som är Åsa,
din återhämtningsterapeut och coach

Jag hjälper dig som är utmattad, orkeslös eller upplever ohälsosam stress att hitta mer glädje och få balans i livet.

Jag har själv varit utmattad och gått igenom olika livskriser och har en unik erfarenhet med mig. Jag vet vad det innebär att tappa bort sig själv, sitt minne och när tankarna snurrar men jag vet också att med rätt hjälp och verktyg går det att vända motgång till en medgång och bli frisk.

Genom samtalsterapi ger jag dig kunskap och det stöd du behöver för att ta nästa steg för att må bättre och bli en bättre version av dig själv.

Åsa_Kron_samtalsterapeut_återhämtningsterapeut

Att hjälpa dig stressa ner, lugna tankarna och hitta balans i livet…

...det är vad jag som återhämtningsterapeut brinner för.

Jag brinner för att hjälpa dig komma vidare och framåt i livet och visa att du kan bli en ännu bättre version av dig själv istället för att sitta fast och “sträva bakåt”.

Mitt varför är att kunna hjälpa dig dit du vill, till ett balanserat välmående. Med bra kunskap, enkla verktyg och som du kan applicera i ditt liv direkt.

Känner du dig stressad och fylld av oro och tunga tankar?

Jag vet hur det känns för jag har också varit där och jag vet att det kan kännas omöjligt att komma ur det men det är möjligt! Det är möjligt att känna sig glädjefylld, energifylld och utan stress!

Min resa till att bli återhämtningsterapeut

Även med ett roligt jobb kan man
krocka med den där hårda väggen...

Som liten drömde jag om att bli doktor med magiska krafter. Jag ville rädda liv och hjälpa människor som inte mådde bra. Men när jag blev äldre så insåg jag att jag inte hade några magiska krafter och då omvärderade jag mitt yrkesval.

Min yrkesbana började ändå med att jag arbetade inom sjukvården för att just hjälpa människor men kärleken för djur och barn gjorde att jag istället drev en ridskola i 25 år, -jag älskade varje dag.

Men även om man har ett väldigt roligt arbete så kan det blir för mycket jobb och för lite återhämtning, och då krockar man med den där hårda väggen. Och det var precis vad jag gjorde…

Efter min utmattning funderade jag på vad jag ville med livet och då kom jag fram till att även om jag inte har några magiska krafter så vill jag hjälpa människor. Hjälpa människor att hitta glädjen och livslusten igen och framför allt hjälpa människor att inse att livet inte tar slut bara för man blivit utmattad.

Och att hjälpa människor är precis vad jag får göra i mitt jobb som återhämtningsterapeut, med hjälp av återhämtningsterapi, mindfulness och meditation.

Nu flera år senare har jag fortfarande inte några magiska krafter men ibland tror jag att människan är lite magiskt ändå, för när jag ser en människa i total utmattning förändras och växa så känns det magiskt. För mig är det helt fantastiskt att få ta del av andra människors tankar och värld och jag är varje dag tacksam för det förtroendet.

Jag vill fortfarande rädda liv och hjälpa människor som inte mår bra.

Jag vill vara tryggheten som du saknar, stödet du behöver och den som ger dig kraft att ta nästa steg. Jag vill hjälpa dig att må bättre och ge dig allt du behöver för att kunna göra det. Och om det inte är några magiska krafter som jag besitter så är det nog förmågan att göra allt det där. Att på riktigt lyssna, förstå och finnas där. Kanske kan det inte förändra hela världen men det kan till en början i alla fall förändra ditt liv.

Varför utbildade jag mig till återhämtningsterapeut?

Idag många år efter min utmattning och många upp och nedgångar mår jag bra och är energifylld.

Men jag har inte alltid varit där jag är idag och resan till ett bra mående har verkligen varit en bergochdalbana. Under min utmattning kände jag mig känslomässigt ensam och lämnad med alla frågor och funderingar själv. Jag hade inget riktigt förtroende för vården och det kändes som att ingen förstod vad jag gick igenom.

Jag saknade någon som förstod, som gått igenom det jag gick igenom och som var bevis på att det går att bli bättre. Jag saknade också en plats där jag kunde få svar på alla mina frågor, bli bekräftad i allt jag kände och få en djupare förståelse för vad som hände med mig och för vad jag gick igenom.

Så jag bestämde mig för att skapa det jag själv saknade för att ingen annan ska behöva gå igenom en utmattning och känna sig ensam! Jag utbildade mig till återhämtningsterapeut för att kunna vara den hjälpande handen till dig, den handen som jag själv behövde.

Är du redo att prioritera dig själv och ditt välmående?

Boka ett gratis ”lära känna samtal” med mig på 30 minuter så tar vi reda på hur jag kan hjälpa dig att bli en bättre version av dig själv, få balans i livet och må bättre.