Åsa Kron

Diplomerad återhämtningsterapeut & coach

ATT HJÄLPA DIG MED ATT STRESSA NER, LUGNA TANKARNA OCH HITTA BALANS I LIVET...

… DET ÄR VAD JAG BRINNER FÖR. JAG HJÄLPER DIG ATT KOMMA UR DIN UTMATTNING OCH BLI EN ÄNNU BÄTTRE VERSION AV DIG SJÄLV. 

Jag är diplomerad återhämtningsterapeut, specialiserad på utmattning och stressrelaterad ohälsa och jag arbetar med återhämtningsterapi, samtalsstöd och coaching.

Varför jag brinner för att hjälpa dig att hitta balans i livet beror på att jag vet hur det känns att vara utmattad och helt utan ork. Och du förtjänar att må bättre än så. 

Jag har själv varit utmattad och gått igenom olika livskriser och har en unik erfarenhet med mig som gör att jag har stor förståelse och kunskap om utmattningssyndrom och stressrelaterad ohälsa. Jag vet vad det innebär att tappa bort sig själv, sitt minne och när tankarna snurrar men jag vet också att med rätt hjälp och verktyg går det att vända motgång till en medgång och bli frisk.

Som återhämtningsterapeut hjälper, vägleder och stöttar jag människor som har utmattningssyndrom och stressrelaterad ohälsa att finna balans i livet. Detta gör jag genom samtalsterapi, mindfulness och andra verktyg. 

För mig var återhämtningsterapi den pusselbiten i livet som jag fattades och det bästa jag har gjorde var att ta hjälp. Jag vill förmedla detta till andra med utmattningssymtom och hjälpa fler att må bättre.

Även med ett roligt jobb kan man krocka med den där hårda väggen...

Som liten drömde jag om att bli doktor med magiska krafter. Jag ville rädda liv och hjälpa människor som inte mådde bra. Men när jag blev äldre så insåg jag att några magiska krafter var inget som jag besatt och då omvärderade jag mitt yrkesval.

Min yrkesbana började ändå med att jag arbetade inom sjukvården för att just hjälpa människor men kärleken för djur och barn gjorde att jag drev ridskola i 25 år. Men även om man har ett väldigt roligt arbete så kan det blir för mycket jobb och för lite återhämtning, och då krockar man med den där hårda väggen. 

Efter det funderade jag på vad jag ville med livet och då kom jag på att även om jag fortfarande inte har några magiska krafter så vill jag hjälpa människor. Hjälpa människor att hitta glädjen, livslusten igen och framför allt hjälpa människor att inse att livet inte tar slut bara för man blivit utmattad. 

Nu flera år senare har jag fortfarande inte några magiska krafter men ibland tror jag att människan är lite magiskt ändå, för när jag ser en människa i total utmattning förändras och växa så känns det magiskt. För mig är det helt fantastiskt att få ta del av andra människors tankar och värld och jag är varje dag tacksam för det förtroendet. 

Jag vill fortfarande rädda liv och hjälpa människor som inte mår bra.

Jag vill vara tryggheten som du saknar, stödet du behöver och den som ger dig kraft att ta nästa steg. Jag vill hjälpa dig att må bättre och ge dig allt du behöver för att kunna göra det. Och om det inte är några magiska krafter som jag besitter så är det nog förmågan att göra allt det där. Att på riktigt lyssna, förstå och finnas där. Kanske kan det inte förändra hela världen men det kan till en början i alla fall förändra ditt liv. 

snabb fakta

  • Har alltid nära till skratt
  • Älskar att vara i naturen och skogen har en speciell plats i mitt hjärta
  • Spetskompetens inom utmattning och stressrelaterad ohälsa
  • Försöker alltid att få andra runt om kring mig att skratta och må bättre