Samtalsterapi är för dig som behöver någon att prata med

Samtalsterapi

Kanske är du eller har varit utmattad eller upplever stress som påverkar dig negativt. Kanske har du börjat känna av varningssignaler som varnar för att du behöver ta det på allvar. Men du vet inte hur eller var du ska börja. 

Då kan samtalsterapi vara ett bra steg att ta, för att få stöd och verktyg. Dessutom ger det dig utrymme att reflektera och hjälper dig att se livet ur ett nytt perspektiv. Det ger dig även bättre förutsättningar för att skapa dig en mer glädjefylld och välmående vardag. 

Vem går i samtalsterapi?

Det finns en stor variation mellan vem som går i samtalsterapi och det är lika stor variation på omfattningen av anledningar till varför man söker sig till samtalsterapi. Du kan uppleva stora och mer påtagliga saker som får dig att söka dig till samtalsterapi, men även mindre påtagliga saker som du ändå känner att du vill få hjälp att hantera. Det finns inget som är för litet eller för stort för att ta hjälp av samtalsterapi. Därför att allt som hindrar dig från att må riktigt bra är värt att reda ut.

Den samtalsterapin som jag är specialiserad inom är främst för dig som har varit eller är utmattad, eller upplever stressrelaterad ohälsa. Under vårt samarbete med samtalsterapi har du mig som återhämtningsterapeut som din coach och stöd under hela din resa mot bättre välmående.

Hur går samtalsterapi till?

Samtalsterapi och terapisamtal är en form av samtalsstöd och inom återhämtningsterapi ser vi till helheten med syfte att du ska uppnå ett bättre välmående. Genom samtalsterapi kan du bli stressfri, få ett balanserat sinne och sinnesro samt komma i balans och vakna utan att känna oro.

Vid det första terapisamtalet får du berätta lite om dig själv och om det som gjort att du sökt dig till mig och återhämtningsterapi. Detta är för att jag ska få lära känna dig och din situation. Men också för att få bättre förståelse för hur jag med hjälp av samtalsterapi, mindfulness och andra verktyg kan hjälpa dig att arbeta mot att må bättre. Efter det första terapisamtalet har ofta båda en tydligare bild över hur vi kan gå vidare för att påbörja arbetet mot att du ska må bättre.

När vi påbörjar vårt samarbete är det viktigt att du är medveten om att det är du och dina behov som styr hur upplägget för samtalsterapin ser ut. Du behöver även vara medveten om att du behöver lägga ner tid och engagemang för att uppnå önskat resultat.

Boka ett gratis “lära känna samtal” för att få reda på hur du kan få hjälp genom samtalsterapi.

Så går det till att anlita mig för samtalsterapi

1

För att du ska känna dig trygg, känna tillit och för att vi ska se hur jag kan hjälpa dig, erbjuder jag ett gratis ”lära känna samtal” via telefon eller online på 30 minuter utan förbindelser. 

2

Sedan tar du beslut om fortsatt samtalsstöd och vi lägger upp en plan som passar dig. Allt för att du genom återhämtningsterapi ska må bättre och få mer balans i din tillvaro.

3

Under våra samtal står du i centrum och får hjälp med att förstå helheten (kropp, knopp & kost). Alltså får du en helhetsbild över vad du behöver för att må bättre och förbättra din livskvalitet. 

Vad kan samtalsterapi hjälpa dig med?

Samtalsterapi kan hjälpa dig att stilla tankarna, släppa stressen eller lindra ångesten. Under samtalen får du som har varit eller är utmattad eller upplever stressrelaterad ohälsa stöd och hjälp, med att reflektera över och förstå anledningen till ditt mående. Du får också hjälp med att få mer balans i ditt liv och din tillvaro. Samtalsterapi gör skillnad för dig i ditt liv genom att du får hjälp med att nysta upp dina tankar samt din oro, och genom de verktygen och övningarna som du får med dig. I själva verket får du också kunskap kring hur du ska använda de verktygen och övningarna i din vardag, för att uppmärksamma och hantera situationer som stressar dig. 

Samtalsterapi gör störst skillnad när du värdesätter dig själv och ditt välmående så mycket att du är redo att engagera dig, kämpa och möta mig även när det känns svårt och obekvämt. Men lika viktigt är det att jag kommer finnas där för dig hela tiden, under hela din resa. Dessutom, kommer jag att påminna dig om att du är värd att må bättre och även när det känns svårt så kommer det att vara värt det. Därför att samtalsterapin kan verkligen hjälpa dig att må bättre.

Är du redo att ta första steget mot att ge dig själv möjlighet att må bättre?

Samtalsterapeut Åsa kroon arbetar med samtalsterapi

Åsa Kron

Diplomerad 

återhämtningsterapeut & coach

Vad du kan förvänta dig av samtalsterapi:

  • Nya perspektiv i livet
  • Ökad glädje och livslust
  • Stärkt självkänsla och självtillit
  • Självkärlek, kärleken till dig själv
  • Förståelse för din kropp och hjärna
  • Introduktion till antiinflammatorisk kost
  • Personligt stöd och coaching under hela resan
  • Förståelse för den påverkan som fysisk aktivitet och kost har på välmåendet
  • Verktyg och metoder som hjälper dig att undvika att hamna i en negativ spiral
  • Känna dig tryggare i dig själv, få en bättre självkänsla och ett bättre självförtroende

Oavsett vad du upplever så har jag antagligen sett eller själv stött på liknande situationer/utmaningar. Dessutom hjälper min förmåga att se dig bakom din utmattning i terapisamtalen mig att förstå vad du behöver för att må bättre och uppnå ett bättre välmående.  

 Boka ett gratis ”lära känna samtal” för att se hur jag kan hjälpa dig att må bättre.

Plats & priser

Samtalsterapi online

Återhämtningsterapi, återhämtningsterapeut

Terapisamtalen har vi online via Zoom eller via telefon. Du kan sitta hemma i din trygga miljö och få stöd, hjälp och verktyg för att må bättre. 

Walk & talk

Återhämtningsterapi, återhämtningsterapeut

Vi träffas ute i naturen på en plats som vi kommer överens om, därefter går vi en långsam promenad och samtalar som vid ett terapisamtal. 

Samtalsterapi fysiskt

Återhämtningsterapi, återhämtningsterapeut

Terapisamtalen har vi på plats i min besökslokal i Malmö. Vi träffas och samtalar och du får stöd, hjälp samt verktyg för att må bättre.

Priser för samtalsterapi för privatpersoner:

Priset för ett terapisamtal på 60 minuter kostar 700 kronor.

Om du däremot bokar och betalar fem samtal vid ett tillfälle är investeringen endast 3 000 kronor (du sparar 500 kronor). 

Innan du beslutar dig om att investera i dig själv genom samtalsterapi kan du boka ett gratis ”lära känna samtal” via telefon eller online på 30 minuter utan förbindelser. Samtalet kan hjälpa dig att känna efter om det känns rätt och få reda på hur samtalsterapi kan hjälpa just dig i din situation. 

Avbokning sker senast 24 timmar innan bokad tid, min tid är lika värdefull som din.