Är du utmattad eller
känner dig stressad?

Då kan samtalsterapi och återhämtningsterapi vara lösningen för dig!

Med samtalsterapi får du kunskap och det stöd du behöver för att ta nästa steg för att få balans och må bättre.

 • Du kommer se livet ur nya perspektiv och känna mer glädje och livslust.
 • Du kommer känna dig tryggare i dig själv, få en bättre självkänsla och ett bättre självförtroende.
 • Du får verktyg och metoder som hjälper dig att undvika att hamna i en negativ spiral.

Jag är specialiserad på utmattning och stressrelaterad ohälsa och med hjälp av samtalsterapi hjälper jag dig att stressa ner, lugna tankarna och hitta balans igen, och under hela resan är jag din hjälpande hand. Boka ett gratis ”lära känna samtal” så tar vi reda på hur du kan få hjälp för att få balans och må bättre.
Samtalsterapi_återhämtmingsterpai

Vad kan samtalsterapi hjälpa dig med?

Samtalsterapi hjälper dig som har varit eller är utmattad eller upplever ohälsosam stress att komma på banan igen och må bättre. Och jag vet att det kan kännas som att det är långt från hur ditt liv känns just nu men det går att komma dit.

Är du osäker på hur samtalsterapi kan hjälpa dig?

Samtalsterapi kan hjälpa dig med

 • Att nysta upp tankarna, släppa stressen och lindra ångesten och oron.
 • Få mer balans i ditt liv och din tillvaro.
 • Att ge dig verktyg och övningar som faktiskt fungerar och öka din kunskap kring hur du ska använda de verktygen och övningarna i din vardag, för att uppmärksamma och hantera situationer som stressar dig.
 • Och mycket mer…

 

Samtalsterapi gör störst skillnad när du värdesätter dig själv och ditt välmående så mycket att du är redo att engagera dig, kämpa och möta mig även när det känns svårt och obekvämt. Men lika viktigt är det att jag kommer finnas där för dig hela tiden, under hela din resa. Dessutom kommer du att bli påmind om att du är värd att må bättre och att det kommer vara värt det, även när det känns svårt.

Fina ord från samtalsklienter

Jag vill verkligen tacka dig för att du hjälpte mig ur min utmattning och att hitta tillbaka till glädjen i livet.

Klient

Samtals- & återhämtningsterapi

Jag behövde en push för att prioritera mig igen och det fick jag av dig Åsa. Jag vill tacka dig för hoppet upp på banan igen. 

Klient

Samtals- & återhämtningsterapi

”När jag började prata med dig så satt jag fast utan att veta i vad men helt ärligt så är det tack vare DIG som jag är där jag är idag!”​

Klient

Samtals- & återhämtningsterapi

Hur går samtalsterapi till?

Samtalsterapi och terapisamtal är en form av samtalsstöd och inom samtals- och återhämtningsterapin ser vi till helheten och hela dig för att du ska uppnå ett bättre välmående. Genom samtalsterapi kan du bli stressfri, få ett balanserat sinne och sinnesro samt komma i balans och vakna utan att känna oro eller stress.

Under samtalen möter jag dig där du är, ser till dina behov och hjälper dig att ta dig dit du vill med ditt mående. Du får hjälp med att nysta upp dina tankar samt din oro, och du får de verktygen och övningarna som du behöver för att få balans och hitta en långsiktigt hållbar väg i livet och måendet.

Vid det första terapisamtalet får du berätta om dig själv och om det som gjort att du sökt dig till mig och samtals- och återhämtningsterapi. Detta är för att jag ska få lära känna dig och din situation. Men också för att få bättre förståelse för hur du med hjälp av samtalsterapi, mindfulness och andra verktyg kan få hjälp att arbeta mot att må bättre. Efter det första terapisamtalet har ofta båda parter en tydligare bild över hur vi kan gå vidare för att påbörja arbetet mot att du ska må bättre.

När vi påbörjar vårt samarbete är det viktigt att du är medveten om att det är du och dina behov som styr hur upplägget för samtalsterapin ser ut. Du behöver även vara medveten om att du behöver lägga ner tid och engagemang för att uppnå önskat resultat.

Hur går det till att anlita mig för samtalsterapi?

Du bokar ett gratis ”lära känna samtal” via telefon eller online på 30 minuter utan förbindelser. Detta för att du ska känna dig trygg, känna tillit och för att vi ska se hur jag kan hjälpa dig.

Efter samtalet tar du beslut om fortsatt samtalsstöd och vi lägger upp en plan som passar dig. Allt för att du genom samtals- och återhämtningsterapi ska må bättre och få mer balans i din tillvaro.

Under våra samtal står du i centrum och får hjälp med att förstå helheten. Jag möter dig där du är och hjälper dig med nya perspektiv och verktyg som hjälper dig förbättra din livskvalitet.

Är du redo att ta första steget mot att ge dig själv möjlighet att må bättre?

Vad kan du förvänta dig för resultat av samtalsterapi?

Dina resultat beror på var du är i din livssituation, vilka behov och önskningar du har med ditt mående samt vad du önskar uppnå med hjälp av samtalsterapin. Jag möter dig där du är och hjälper dig dig dit du vill genom att finnas där, ge nya perspektiv, verktyg och övningar. Men du behöver även vara medveten om att  det är du som gör resan och att du behöver lägga ner tid och engagemang för att uppnå önskad förändring och resultat.

 • Nya perspektiv i livet
 • Ökad glädje och livslust
 • Stärkt självkänsla och självtillit
 • Förståelse för din kropp och hjärna
 • Förståelse för den påverkan som fysisk aktivitet och kost har på välmåendet
 • Verktyg och metoder som hjälper dig att undvika att hamna i en negativ spiral
 • Kunskap kring hur du kan hantera stress, oros tankar och prioritera återhämtning
 • Känna dig tryggare i dig själv, få en bättre självkänsla och ett bättre självförtroende
 

Du kan också förvänta dig personligt stöd och coaching under hela resan.

Praktisk information

Terapisamtalen är 60 minuter och vi lägger gemensamt upp en hållbar plan för dig och bokar in samtalen utifrån den planen. Min rekommendation är att i början ha samtal varje eller varannan vecka och senare en bit in i arbetet ha samtalen mer sällan.

Online

Åsa_Kron_samtalsterapeut_återhämtningsterapeut

Terapisamtalen har vi online via Zoom eller via telefon. Du kan sitta hemma i din trygga miljö och få stöd, hjälp och verktyg för att må bättre.

På plats

samtalsterapi

Terapisamtalen har vi på en plats som du känner dig trygg med. Vi träffas och samtalar och du får stöd, hjälp samt verktyg för att må bättre.

Walk & talk

walk_and_talk_ samtalsterapi

Vi träffas ute i naturen på en plats som vi kommer överens om, därefter går vi en långsam promenad och samtalar som vid ett terapisamtal.

Pris för samtalsterapi

Ett terapisamtal á 60 minuter

700 kronor

Paketerbjudande: fem terapisamtal á 60 minuter

3000 kronor

(Ordinarie pris 3500 kronor)

Lära känna samtal

Innan du beslutar dig för att investera i dig själv genom samtalsterapi kan du boka ett gratis ”lära känna samtal” som sker via telefon eller online på 30 minuter utan förbindelser. Samtalet kan hjälpa dig att känna efter om det känns rätt och få reda på hur samtalsterapi kan hjälpa just dig i din situation.

Avbokningsregler

Avbokning måste ske senast 24h före den reserverade tiden. Avbokningar som sker efter detta och tider som inte avbokas leder till en 50 % debitering av tjänstens pris.

Din terapeut & coach

Mitt namn är Åsa och jag jobbar som återhämtningsterapeut och coach, specialiserad på utmattning och stressrelaterad ohälsa. Jag arbetar med återhämtningsterapi, coachning och samtalsstöd.

Jag brinner för att hjälpa dig att hitta balans i livet och det beror på att jag vet hur det känns att vara utmattad och helt utan ork, för jag har själv varit utmattad.

Min utmattning har gett mig en unik erfarenhet som gör att jag har stor förståelse och kunskap om utmattningssyndrom och stressrelaterad ohälsa. Jag vet vad det innebär att tappa bort sig själv och när tankarna snurrar men jag vet också att med rätt hjälp och verktyg går det att vända motgång till en medgång och bli frisk.

Läs mer om mig här.

Åsa_Kron_samtalsterapeut_återhämtningsterapeut