Nu är hösten här

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Allmänt
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Nu är hösten här och jag älskar hösten

Härliga höst med mycket färger, lukter och ett mys som börjar infinna sig. Den härliga rimfrosten har inte kommit till oss här nere i Skåne än men den kommer helt garanterat och jag längtar.

Men förutom allt det som är fantastiskt med hösten kan också en del andra känslor smyga sig fram.

När hösten och mörkret kommer blir en del lite nedstämda i sinnet.

Hösten kan vara en lite tyngre period och för en del handlar det om en brist på solljus.

Men jag vill påminna om att du alltid har ett val att påverka hur du vill och ska må och du behöver inte må sämre när hösten smyger sig på. 

Du har ett val hur ditt mindset ska vara.  

Förr var hösten en tid för att skörda och fylla skafferierna och förbereda inför vintern. Det gör vi inte nuförtiden. Så det är lätt att det blir en frustration och det är inget fel med att man känner så men man kan påverka om man vill känna så eller inte.

Vad kan man då göra för att må bra på hösten?

Gör hösten till just ditt mys och din återhämtning och framförallt lyssna på vad din kropp vill ha och behöver. Jag delar några av mina bästa tips för att må bra under hösten här men känn efter vad du behöver för att må bra och återhämta dig.

Under hösten tycker jag att det är underbart att mysa i soffan, till och med lite mysigare när det är mörkt och lite kyligt ute. 

Själv älskar jag levande ljus och tända brasan i min öppna spis. Krypa ner i soffan under filten och bara få vara och reflektera. Ge mig tiden att läsa den där boken som har legat där och som jag har längtat efter att läsa men inte gett mig själv tiden till att läsa. 

Ta dig tid att också gå den där långa promenaden och bara vara och få se, lukta, känna och lyssna in hösten och få uppleva hur fantastiskt vacker hösten faktiskt är.

Gör hösten till just ditt mys och din återhämtning. Använd din kreativitet till att pyssla och ta hand om dig.

Ta fram lite extra ljus och en massa kuddar i soffan. Gör dig en god kopp te och läs den där boken som du inte hunnit med eller gett dig själv tiden till.

Men mitt viktigaste tips är att inte surfa på sociala medier för det gynnar inte din återhämtning eller din kreativitet.

Men kreativitet kan vara väldigt olika för oss och det måste det få vara. 

Vissa vill måla, andra vill skriva, någon vill dansa och någon annan vill baka eller laga mat men det finns oändligt med olika saker du kan göra för att vara kreativ. 

Men en väldigt viktig del att tänka på är att inte din kreativitet får bli en prestation utan att du gör det för att du verkligen vill det och du ger dig själv den kärleken, tilliten och tiden till återhämtning.

Det är när du får vara kreativ och får göra något med dina händer som din hjärna och alla tankar får pausa ett tag och återhämta sig. 

Ja hur gör jag då?

Väldigt enkelt faktiskt. 

Bara gör det och ge den tiden och kärleken till dig själv för det är du faktiskt värd.

Bara gör det och njut av att vara i det!

All kärlek till dig och Lycka till

Lämna ett svar