Det är jag som driver Balance Living, mitt namn är Åsa Kroon och jag är diplomerad återhämtningsterapeut, specialiserad på utmattning och stressrelaterad ohälsa.

Återhämtningsterapi är en terapiform som hjälper människor med återhämtning efter en utmattning eller utbrändhet. I samtal med mig som återhämtningsterapeut är klienten i fokus och jag vill öka förståelsen för vad och varför man blivit utmattad eller utbränd. Det är en viktig del av att förstå anledningen till varför man blev utmattad, för undvika att falla tillbaka i gamla beteendemönster. När vi har förståelse för det som är anledningen till utmattningen kan vi hitta verktyg och metoder för att hitta nya vägar i livet och uppnå ett bättre och mer balanserat välmående.

Jag tar emot klienter enskilt samt i grupp och förhoppningsvis kan jag hjälpa dig att stilla dina tankar, läka ordentligt och även hitta den sista pusselbiten så att du kan få ett harmoniskt och välmående liv. Läs mer under återhämtningsterapi.

Min väg tillbaka

Jag själv blev utmattad och utbränd för ett antal år sedan och har därefter gått igenom olika livskriser som har lärt mig mycket om mig själv och andra. Efter min utmattning kan jag med säkerhet säga att det inte bara är att “rycka upp sig” utan man kan behöva hjälp, för att finna en ny väg i livet. Den hjälpen är inte alltid enkel att hitta och därför är återhämtningsterapi något som ligger mig extra varmt om hjärtat. Återhämtningsterapi var det som fick mig att äntligen hitta den sista pusselbiten som krävdes för att jag skulle bli frisk och återhämtad. Jag har de senaste åren börjat intressera mig alltmer för personlig utveckling, meditation, mindfulness, yoga, kost och även att vara ute i naturen. Jag kommer att skriva mer om detta på bloggen framöver. 

Nu vill jag hjälpa andra i sin utmattning och utbrändhet och därför har jag utbildat mig till diplomerad återhämtningsterapeut. Jag ser framemot att hjälpa människor i deras utmattning och dela med mig av mina verktyg för ett bättre välmående. Själv är jag väldigt tacksam för det liv jag lever idag och att jag insåg att det faktiskt går att vända denna motgång till en medgång. Återhämtningsterapi är en väg mot läkande och bestående förändring där vi tillsammans går mot ett friskare och rikare liv.