Återhämtning efter utmattning

I återhämtningsterapin arbetar återhämtningsterapeut med att hjälpa dig som varit med om en utmattning, utbrändhet eller stressrelaterade utmaningar, tillbaka till livet. 

En återhämtningsterapeut använder metoder som syftar till att släppa stress och stilla tankarna. Tankarna som upprepas i våra huvuden under stress tar enormt mycket energi, oftast till att försöka lösa problem, fly från verkligheten eller fastna i negativa spår. Denna energin behöver gå till vår återhämtning och vårt tillfrisknande istället. I återhämtningsterapin använder återhämtningsterapeuten olika verktyg och tekniker som till exempel mindfulness, stresshantering samt meditation för att stilla dessa tankar. 

I återhämtningsterapin arbetar återhämtningsterapeuten tillsammans med dig för att lindra oro, ångest och vi hjälps åt för att hitta nya perspektiv och förhållningssätt till det du går igenom. Att lyssna på sin inre intuition samt bygga sin självkänsla är en viktig del i tillfrisknandet, vi ser över tekniker för detta och reder ut vad som är vad och hur vi ska uppnå ett bättre och balanserat välmående och inte falla tillbaka i gamla beteendemönster. 

Personlig utveckling står i fokus i återhämtningsterapi

Den personliga utvecklingen står i fokus vid våra möten och sker successivt, i din takt. I denna utveckling ingår även att vi ser över varför och vad som har gjort att du har hamnat i denna situationen från början. Som klient bör du vara medveten om att det är du som gör den personliga resan mot ett balanserat välmående. Jag som terapeut finns med och stödjer samt ger dig verktyg till insikter i din personliga återhämtning och utveckling. Vi tar det individuellt efter just ditt behov och där du befinner dig idag.

När du är redo tittar vi även på möjligheter och vägar framåt samt vad du önskar att göra med resten av ditt liv och hur du ska kunna njuta av ett balanserat liv med större välmående.